Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány - Az ideiglenes befogadásról
  kisnyil
Főoldal arrow Ideiglenes befogadásról
 
   
Fömenü
Főoldal
FÁA akcióban
Az alapítványról
Hogyan segíthetnék?
Ideiglenes befogadásról
Gazdit keres
Örökbeadott
Elérhetőségek
Keresés
Galéria
Videók
Elveszett, keressük
Betüméret
A+ | A- | Alap

Támogatónk:

 
  • Magyar
  • English

  Kérjük támogassa adója 1%-val alapítványunk munkáját!
  Adószámunk: 18590290-1-42

kampányvideó

köszönetnyilvánítás és tájékoztató a felajánlásról 
rendelkezõ nyilatkozat 

Az ideiglenes befogadásról Nyomtatás Email Megoszt
Amennyiben ideiglenes befogadó szeretnél lenni, kérjük olvasd el az alábbiakat:

Alapítványunknál ideiglenes befogadónak jelentkezõnél feltétel a budapesti vagy Füzesabony környéki lakcím. Sajnos máshová nem tudjuk megoldani az elhelyezést, mivel kis létszámban dolgozunk és szûkös a költségvetésünk, így az elszállítás - gazdához szállítás, személyes kapcsolattartás - felelõsen - nem megoldható. Ha elszánt vagy és számunkra a legnagyobb értéket jelentõ ideiglenes befogadó szeretnél lenni, akkor arra kérünk, hogy ne ragaszkodj egyetlen kutyához, hanem légy nyitott hogy a körülményeidnek megfelelõen a számodra valószínûleg legmegfelelõbb kutyát ajánlhassuk!
 
Kérünk, hogy írj egy levelet a Ezt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezd a JavaScript használatát e-mail címre (mivel mindannyian fõállás mellett végezzük az alapítványi feladatokat természetesen önkéntes munkában így napközben nem mindig tudjuk felvenni a telefont, de ha komolyak a szándékaid az email váltás után telefonon is meg fogunk keresni)
Leveled tartalmazza:
- telefonszámod, hogy hol laksz, kertes házban vagy lakásban, milyen állataid vannak, laknak-e veled gyerekek és ha igen, hány évesek. Biztosított-e a kutya állandó felügyelete? Ha nem, mennyi idõt kellene egyedül töltenie. Milyen tapasztalataid vannak kutyatartás és nevelés területén.
 
Ha ezeket megírod, akkor átmeneti helyeinkrõl tudunk neked a körülményeidnek megfelelõ kutyát ajánlani. Az ideiglenesen befogadott kutyával kapcsolatosan felmerülõ költségeket (orvosi ellátás, oltások, chip, ivartalanítás stb.) az alapítvány fedezi. Amennyiben azt jelzed felénk úgy a kutyus etetéséhez tápot is biztosítunk!

Miért így mûködik az ideiglenes befogadás?

A legfontosabb hogy a megfelelõ helyre a megfelelõ kutyát helyezzük el akár átmenetileg akár véglegesen! Sokan szeretnének kölyökkutyát ideiglenesen befogadni, mert aranyos, kicsi, stb. Azonban azt tudni, kell hogy volt már olyan kölyökkutyánk, aki két év után talált végleges otthont. Szóval, ha nem vagy felkészülve egy felnõtt kutya tartására, akkor nem biztos, hogy ideiglenes befogadást kell vállalnod, mert kölyöknél nagyon fontos, hogy lakásba kerüljön és szobatisztaságra legyen szoktatva, így örökbeadási esélyei sokkal nagyobbak lesznek. A kölyök a legfontosabb idõszakát tölti együtt a befogadójával, az elsõ hónapokat, amikor formálódik a viselkedése emberekkel, kutyákkal, cicákkal. Ilyenkor kell a legtöbb törõdés és rengeteg inger, találkozás kutyákkal, emberekkel, hogy megfelelõ legyen a szocializáció. Szóval amit a legtöbben a legegyszerûbbnek gondolnak, hogy ideiglenesen befogadnak egy kölyök cuki kutyust, az sokszor a legnagyobb felkészültséget és legtöbb idõt igénylõ feladat.

Ha igazán önzetlenül segíteni szeretnél és részt vállalni ezáltal az életmentésben, akkor kérünk, hogy az általunk ajánlott kutyák közül válassz ideiglenes társat magadnak. Megpróbálunk minden tapasztalatunkkal az általunk ismert jellemû kutyák közül olyat ajánlani aki számodra a megfelelõ lehet! Ez nagyon fontos, ugyanis ha küllem alapján viszel el egy kutyát és késõbb kiderül, hogy bepisil, rágja a szõnyeget, morog a szomszéd kisgyerekre, akkor valószínûleg felkapod a telefont és szólsz, hogy gond van, azonnal vegyük vissza a kutyát. Ez pedig nem olyan egyszerû feladat mint sokan gondolják, mert addigra a helyén már valószínûleg egy újabb kidobott, balesetes, megkínzott kutya lesz elhelyezve így pár napot mindenképp várni kell a szállításra.

Ha ezek után is elszánt maradtál, akkor elõször is üdvözlünk az önzetlen, jólelkû emberek táborában. Kérjük olvass tovább, lentebb megtalálod az ideiglenes befogadási szerzõdést, ami részletesen tartalmazza az ideiglenes befogadó és alapítványunk vállalását is.

 
Ideiglenes befogadási szerzõdés

 
Szerzõdés Szerzõdés Szerzõdés

 
   
 
© 2007 Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány