Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány - Néhány esemény a 2010-2011-es évekbõl
  kisnyil
Főoldal arrow FÁA akcióban arrow Néhány esemény a 2010-2011-es évekbõl
 
   
Fömenü
Főoldal
FÁA akcióban
Az alapítványról
Hogyan segíthetnék?
Ideiglenes befogadásról
Gazdit keres
Örökbeadott
Elérhetőségek
Keresés
Galéria
Videók
Elveszett, keressük
Betüméret
A+ | A- | Alap
 
  • Magyar
  • English

  Kérjük támogassa adója 1%-val alapítványunk munkáját!
  Adószámunk: 18590290-1-10

kampányvideó

köszönetnyilvánítás és tájékoztató a felajánlásról 
rendelkezõ nyilatkozat 

Néhány esemény a 2010-2011-es évekbõl Nyomtatás Email Megoszt
2012.10.27.

Jasmine lopkodta a csirkéket.
Jasmine egy faluban élt az utcán, éjszakánként lopkodta a csirkéket. Egy fiatal nõ hívott segítséget. Amikor elõször láttuk, egész teste remegett a félelemtõl, élelemmel óvatosan sikerült befogni. Néhány nap múlva teljesen megváltozott, feloldódott és bízott. Szinte beszél, annyira szereti akit bizalmába fogad.

Bokorban talált sérült kutya a kölykével.
Larát és kölykét Katicát a város szélén, a bokorban találtuk. Alig tudtunk hozzájuk férni, nagyon féltek, végül kihúztuk õket onnan. Lara nagyon sovány volt, borzasztóan koszos, hiányos szõrrel, az egyik hátsó lába teljesen eldeformálódva egy régi sérülés miatt. Azóta sikerült megmûttetni és már gazdás õ és a babája is.

Egy helyi szaporító áldozatai.
Ezeket a kutyákat el kellett hozni onnan... Már eleget szenvedtek, csak azért, hogy egy kis pénzt húzzon belõlük egy ember, egy szaporító... Orvosi kezelésben nem részesültek, több közülük beteg volt, tele féreggel, a saját ürülékükben éltek.

Hosszú út a boldogsághoz.
Butterfly egy öreg német juhász kutyus, akit 2 község közt találtunk, nagyon sovány, elhanyagolt állapotban, a súlyos csípõbetegség látszott rajta és csúnya gombás fertõzése volt. Azóta boldogan él örökbefogadó családjánál.

Összeláncolt két kutya a fõúton.
Egy vemhes agár és egy staffordshire terrier kutya összeláncolva szaladgált egy község fõutcáján a kocsik között. A fiú aki hívott bennünket annyit tudott tenni, hogy míg kiértünk a helyszínre a kutyákat egy kietlen részre megkötötte egy fához. Odaérkezéskor a stafordshire terrier ugatott és nagyon agresszíven viselkedett, de idõvel megnyugodott és be tudtuk tenni mindkét kutyust a kocsiba.

Kertbe bedobott kiskutya.
Cappy-t bedobták egy házhoz, ahol még ráadásul megharapta az ott lakó kutyus, annyira, hogy a jobb alkarja eltört, súlyos fertõzést kapott, ami a csontra is átterjedt. Hosszantartó antibiotikum kúra után sikerült rendezni az állapotát, majd megmûteni.

Drótkerítésre felakadt kutyus.
Zodiac-ot a rendõrség találta meg felakadva egy drótkerítésen egy elhagyott házban, a lábánál és a hasánál is roncsolódott a húsa. Nagyon hosszú út vezetett a felépüléshez, de mára már teljesen rendbejött és új családjánál boldogan él.

Olívia megmentése.
Egy telefont kaptunk, miszerint egy falu szélén található sertéstelep egyik szennyvíz tiszításához használatos medencéjében egy kutya vonyít több napja és nem tud kijönni. Amikor kiérkeztünk a helyszínre láttuk, hogy a kutyáért mi nem tudunk lemenni, ki kell hívni a tûzoltókat. Más megoldás nem volt, ide csak kötéllel lehet leereszkedni. A medencében a kutyus egy meghalt társa mellett remegett, ki tudja mióta lehettek lent. A tûzoltók kitartásának hála sikerült a kutyust kiemelni a medencébõl, ami egyáltalán nem volt egyszerû, mert a kutya futott, úszott elõlük a vízben. Olívia több hónapos rehabilitációra szorult, annyira félt az emberektõl. Jó eséllyel a 2 kutyát a medencébe beledobták, így akarván megszabadulni tõlük...

Nyakba húsig benõtt kötél.
Pietrot egy cigány családtól mentettük, a képeken látható állapotban... A kutyus nyaka azóta (több hónap alatt) begyógyult és boldogan él örökbefogadó családjánál!

 
   
 
© 2007 Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány