Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány - Néhány esemény a 2012-es évbõl
  kisnyil
Főoldal arrow FÁA akcióban arrow Néhány esemény a 2012-es évbõl
 
   
Fömenü
Főoldal
FÁA akcióban
Az alapítványról
Hogyan segíthetnék?
Ideiglenes befogadásról
Gazdit keres
Örökbeadott
Elérhetőségek
Keresés
Galéria
Videók
Elveszett, keressük
Betüméret
A+ | A- | Alap

Támogatónk:

 
  • Magyar
  • English

  Kérjük támogassa adója 1%-val alapítványunk munkáját!
  Adószámunk: 18590290-1-42

kampányvideó

köszönetnyilvánítás és tájékoztató a felajánlásról 
rendelkezõ nyilatkozat 

  Az alapítvány mindennapi munkájáról, az állatok mentéséről bővebben a facebook_logo -on: FÁA (Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány) oldalán találsz meg minden információt, napi frissítéssel.

Néhány esemény a 2012-es évbõl Nyomtatás Email Megoszt



A kiszáradt kiskutya.
Sandrát nem sok választotta el a teljes kiszáradástól, amikor egy állatbarát megtalálta még épp idõben, megmeredve, betegen egy szántóföldön. Értesített bennünket és állatkórházban teljesen helyrehozták, azóta elkerült új gazdijához.

Az iszapba ragadt kutya.
Menzon a füzesabonyi sóderbánya egy kiszáradt iszapos részébe ragadt bele, onnan szedték ki nagyon sovány és legyengült állapotban. Elsõ körben eredeti gazdiját kereste, de mivel senki nem jelentkezett, a vizslamentõktõl kaptunk segítséget és átvették a kutyust.

Besenyõtelken a szemét közé 1 méteres láncra kikötött kutyák, az egyik nyakába benõtt nyakörvvel...
E-mailen kaptuk a bejelentést, hogy Besenyõtelken egy háznál lefialt egy kutya, a szemét közt vannak a kicsik, ól nincs, 1 méteres láncon a nagyok. A helyszínen a képeken látható állapotok fogadtak bennünket! Mindy a kölykeivel egy parabola antenna alatt... Mindynek a nyakába belenõve a nyakörvként szolgáló madzag... Az egyik kicsinek a fenekére rászáradva a széklet, ami alatt csupa seb a kis bõre... Melanie egy méteres láncon, ól nélkül a szemét közé kikötve. Nem volt egyszerû menet, de elhoztuk õket!


Az út mellé kitett puli keverék kislány!
Glóriát Mezõtárkány és a 33-as út közötti részen tették ki, mint az már megszokott ezen az útszakaszon... Megszeppenve ült az út szélén, alig találtuk meg a nagy, gazos fûben. Nagyon rémült volt és folyamatosan vakarózott. Ennyi bolhát még mi sem sokszor látunk kutyában. A bolhacsepp után nem tudta szegény, hogy egyen, igyon vagy vakarózzon.

Mezõkövesd és Szentistván között a tóparton kóborló kölykök.
Telefonon kaptunk bejelentést, hogy a Mezõkövesd melletti tónál 2 kölyökkutya bolyong. Valószínûleg kitették oda õket, a tóból ittak, a szemétben turkáltak. Tony és Freddy kicsit félénkek voltak ugyan, de hamar feloldódtak és nagyon örültek hogy elvittük onnan õket.


Egy kertbe lefialt anya 9 kicsi kölyökkel.
Viola az anya kutya gazdája meghalt, a kutya magára maradt és lefialt egy szomszédos kertbe 9 kölyköt. Mielõbb el kellett hozni õket, mert se ól, se táplálék nem volt a kutyáknak, továbbá a kicsik 1-2 héten belül nekiindultak volna felfedezni a világot.

Cézár végbél elõre eséssel.
Telefonon kaptuk a bejelentést, hogy a telefonáló szomszédjában van egy kutya, aki nyüszít és a végbele 10 centire kilóg... Felkerestük Cézárt... A bejelentés igaznak bizonyult, nagydolga közben a végbele tényleg kilógott és a kutyus szenvedett. A tulajdonos elmondta, hogy 2 hete van ez az állapot, de nincs pénzük orvosi ellátásra. Mivel a kutyát nem hagyhattuk tovább szenvedni, Cézárt megmûttettük, ezután mehetett vissza eredeti helyére.


Telephelyre beköltözött kutya.
Egy kutya beköltözött Dormándon egy telephelyre. A kutyus nagyon félt, már lassan 3. hónapja senki nem tudta megfogni, simogatni, mert elszaladt, a garázsban meg vicsorgott és morgott, emiatt hívtak minket hogy csináljunk valamit, mert félnek tõle. Kb. 20 perc kajás ismerkedés után megszûnt a kezdeti bizalmatlanság és kicsit már futkároztunk is vele. A csodájára jártak, hogy simogatjuk a kutyát és futkosunk! Elisabethet - aki vemhes volt - elhoztuk!


Kidobott kiscicák.
Két kiscicára lettünk figyelmesek egy út széli árokban, a bokrok alatt. Nagyon féltek, fújtak és futottak, ha a közelükbe mentünk. Kisebb sérülések árán, de bekerültek a boxba.

Mezõkövesden kidobott shih tzu kölyök kifordult szemmel.
Mezõkövesden már a második kidobott shih tzu-t találják pár hónapon belül! Az elsõ egy szaporításban kizsigerelt, vak és süket öreg kutyus volt, most meg ez a kölyök, akit nyilván nem lehet eladni, hát kidobták... Megmûtettük, a kifordult szemén már nem lehetett segíteni, azt kivették. Mindenki gondolkodjon el, aki valaha vásárolt vagy vásárolni szeretne fajtatiszta kutyát pár ezer forintért, mert ennek az árát ezek a szerencsétlenek fizetik meg!



 
   
 
© 2007 Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány