Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány - Néhány esemény a 2012-es évbõl
  kisnyil
Főoldal arrow FÁA akcióban arrow Néhány esemény a 2012-es évbõl
 
   
Fömenü
Főoldal
FÁA akcióban
Az alapítványról
Hogyan segíthetnék?
Ideiglenes befogadásról
Gazdit keres
Örökbeadott
Elérhetőségek
Keresés
Galéria
Videók
Elveszett, keressük
Betüméret
A+ | A- | Alap

Támogatónk:

 
  • Magyar
  • English

  Kérjük támogassa adója 1%-val alapítványunk munkáját!
  Adószámunk: 18590290-1-42

kampányvideó

köszönetnyilvánítás és tájékoztató a felajánlásról 
rendelkezõ nyilatkozat 

  Az alapítvány mindennapi munkájáról, az állatok mentéséről bővebben a facebook_logo -on: FÁA (Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány) oldalán találsz meg minden információt, napi frissítéssel.

Néhány esemény a 2012-es évbõl Nyomtatás Email Megoszt

Egy nap egy cigány családnál...
Mezõkövesden jártunk egy bejelentés kapcsán, ahol 14 kutyát találtunk egy háznál. A szuka kutyák megkötve madzaggal és kábelekkel, a szemétben. Közülük az egyik, Thalia 3 kölykével egy vashordóban éppen szoptatott, megkötve. A másik két szuka is vemhes volt. Nehezen ugyan, de a 3 szukát, a 3 baby-t, és 5 kölyökkutyát el tudtuk hozni.

Alexandrát egy autó ütötte el.
Telefonon kaptunk bejelentést, hogy egy forgalmas út szélén fekszik egy elütött kutyus. Alexandra a képeken látható állapotban került hozzánk. Budapesten az Állatorvosi Egyetem klinikáján küzdenek a lábáért.

A megközelíthetetlen és zavarodott puli.
Igort amikor elõször láttuk teljesen meg volt zavarodva, össze-vissza rohangált az úton a kocsik között, lehetetlen volt megközelíteni, valószínûleg nem sokkal azelõtt tették ki autóból Füzesabony szélén. Több nap után végre sikerült 1 órás etetés és ismerkedés árán becsalni egy boxba és gyorsan rázárni azt. A kutyus csontsovány és nagyon elhanyagolt állapotban volt, az a csoda hogy még látott a szemébe lógó sáros szõrmennyiségtõl.

Ines-nek súlyos bakteriális fertõzése volt.
Ines-t nagyon betegen hoztuk el egy olyan családtól ahol nagyon rossz körülmények között tartottak több kutyát. Bágyadt volt, lázas, ki volt száradva, nem volt étvágya, és folyamatosan hányt. Ines életét a Budapesti Egyetemi Klinikán tudták megmenteni, több napos infúziós kezeléssel.

Elmot kerítésen keresztül dobták be egy ház udvarára....
Egyik este jött a hívás egy rémült családtól, hogy már az éjszakai alváshoz készülõdtek, amikor kutya vonyításra lettek figyelmesek a kertbõl az utca felõli fronton. Kiderült, hogy valaki bedobott hozzájuk egy kistermetû kutyát a kerítés felett, ahol a saját nagytermetû kutyájuk volt. Elmo egy kb. 2 éves hosszúszörû csivava fiúcska, akinek átszakadt a tüdeje a dobás erejétõl. Rögtön látszott, hogy baj van, mert a kutya nagyon zihált. A kutyus sokkot kapott, a másik nagy kutyától is megijedt, nagyon nehezen lehetett megnyugtatni. Másnap reggel az állatkórházban megmûtötték, a mûtét sikeres volt, azóta vígan éli életét örökbefogadó családjánál.


A kutyaszaporítás következõ áldozata.
Doris az autópályán futkározott teljes sokkban 2 napig (mint utólag kiderült az autópálya mérnökség útján), mire egy párnak megállt és fel tudták õt venni. Õk szóltak nekünk. Doris nemrég szült, nyilvánvaló, hogy szaporításra használták a kiskutyái miatt! Õ egy fajtatiszta Cavalier King Charles spániel, tele volt bolhákkal, a szõre borzasztóan sáros, elhanyagolt, összeragadt állapotban volt, sok helyen teljes szõrhiánnyal, a körmei több cm hosszan visszahajolva. A pár hívott több szervezetet Budapesten, hogy vegyék át a kutyát, de a legtöbbjük fel sem vette a telefont, vagy nem fogadták õt. Doris azóta végleges gazdájánál boldogan él és önmagáért szeretik, nem az alomért amit meg kellene szülnie!

Hat elhagyott kölyköt akartak kilõni a vadászok.
Egy vadász hívott telefonon bennünket, hogy egy szántóföldön 6 kölyökkutya van már több napja és neki ki kell lõnie õket ha nem visszük el. Így hát mentünk a kicsikért csapatostul, mivel a vadász mondta, hogy nagyon félnek és nem tudja hogy tudjuk õket majd megfogni. Kétszer kellett elmennünk a helyszínre, mert a szántóföldön rohangáltak fel-alá és elsõre csak 4-et tudtunk befogni. Másodjára nagy nehezen a másik kettõt is sikerült.

Robin az elütött kutya.
Robin egy bokros részen volt meghúzódva, ott várta a megmentõket. A lába szilánkosra tört, Budapesten megmûtötték, azóta tökéletesen meggyógyult és rehabilitációs kutya lett, aki segít sérült, beteg embereknek a felépülésben.

Vanessza cica 4 hónapos, de szinte teljesen vak.
Vanessza egy kóbor cica volt, akinek nem kezelték a macska nátháját, ezért az ráment a szemére. Az egyik szeme már menthetetlen volt, ki kellett venni, szerencsére a másikkal még lát valamennyit, bár a látása ezzel sem tökéletes.

Bobby már 6 hetes korában átélte a pokolt.
Bobby kutyus az utcán kóborolt amikor szóltak nekünk a járókelõk, hogy a kutya nyakán furcsa seb látszik. Mint kiderült, a pici kutyát pár hetes korától megköthették zsinórral, mert a nyakába teljesen bele volt már nõve. Amikor a sebe kezdett gyógyulgatni, akkor Bobby-nak elkezdtek egyre gyakrabban rohamai lenni. A vizsgálatok kimutatták, hogy agyvelõ gyulladása van, és vagy leküzdi a gyógyszerek segítségével a szervezete vagy nem, többet nem lehet érte tenni. Az állatorvos 50% esélyt jósolt a túlélésre. Azóta Bobby teljesen felépült és végleges örökbefogadó családjánál boldogan él.



 
   
 
© 2007 Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány