Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány - Néhány esemény a 2012-es évbõl
  kisnyil
Főoldal arrow FÁA akcióban arrow Néhány esemény a 2012-es évbõl
 
   
Fömenü
Főoldal
FÁA akcióban
Az alapítványról
Hogyan segíthetnék?
Ideiglenes befogadásról
Gazdit keres
Örökbeadott
Elérhetőségek
Keresés
Galéria
Videók
Elveszett, keressük
Betüméret
A+ | A- | Alap

Támogatónk:

 
  • Magyar
  • English

  Kérjük támogassa adója 1%-val alapítványunk munkáját!
  Adószámunk: 18590290-1-42

kampányvideó

köszönetnyilvánítás és tájékoztató a felajánlásról 
rendelkezõ nyilatkozat 

  Az alapítvány mindennapi munkájáról, az állatok mentéséről bővebben a facebook_logo -on: FÁA (Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány) oldalán találsz meg minden információt, napi frissítéssel.

Néhány esemény a 2012-es évbõl Nyomtatás Email Megoszt


A 2 falu között lefialt mama.
Gigi a pusztába fialt 8 kölyköt decemberben. Nem volt könnyû elhelyezni õt ennyi kicsivel, de elhoztuk õket.

Az önkormányzat akarta õket kilövetni.
Monique és kölyke Bono egy falu szélén éltek, egy állatbarát vitt nekik ólat és néha élelmet, de mivel féltek tõlük a faluban, az önkormányzat ki akarta õket lövetni. Amikor meg akartuk fogni õket a mama nagyon félt és majdnem hogy harapott, azt hitte bántani akarjuk (az egész teste tele volt már hegekkel). Több órába telt amíg elnyertük a bizalmát és kocsiba tettük. A következõ napon mintha egy teljesen más kutya fogadott volna minket. Monique bújt és nagyon hálás volt, hogy megmentettük õket a téli hidegtõl.

A négy kölyök megmentése az elaltatástól.
Marlin-t Meagen-t Mini-t és Max-ot leadták egy menhelyen, ahol el akarták õket altatni helyhiány miatt. Elhoztuk õket.

Candy-t Dormánd fõutcáján dobták ki fényes nappal egy autóból.
Candy
Dormándon bicegett, jobb hátsó lábát felemelve és nyüszögött. Egy szemtanú mondta el, hogy látta, ahogy egy autó lelassít, majd továbbmegy. A következõ pillanatban pedig már ott volt a nyüszögõ kiskutya. Sajnos rendszám, tipus nem ismert, chip természetesen nincs a kutyában...


Björk-öt egy bekötõúton tették ki.
Björk - amikor megtaláltuk - az árokban a szemét közt feküdt. Amikor meglátott minket, boldogan rohant hozzánk, tudta hogy megmenekült.

Daniella - aki a halott kicsinyét õrizte.
Egy füzesabonyi nõ értesített minket, hogy a szomszédai elköltöztek és õ befogadta a kutyájukat, de már neki sem kell. Mikor kimentünk a címre, elõször csak azt láttuk, hogy a kutyus a tuja alatt feküdt. Nem volt hajlandó kijönni onnan. Mikor kihúztuk, akkor láttuk, hogy a halott kölykén feküdt, akinek már csak a bõre látszott, teljesen össze volt fonnyadva. Az elmúlt 5 évben az egyik legszívszorítóbb érzés volt.

Romeo - egy mellékúton tették ki.
Romeo-t véletlenül találtuk meg, várta az út szélén a fûben - ahol valószínûleg kitették - hogy majd visszamegy érte a "gazdája". A fülét a legyek teljesen kikezdték és a kutya csontsovány volt.

Thelma és családja
Erdõtelekrõl hívtak minket, hogy egy kutyacsalád az utcán és a kertekben kóborol már régóta, sintért fognak a napokban hozzájuk hívni. Megtaláltuk az anyakutyát, az apukát és három kölyköt. Az anyának egy régi törés volt a lábán, amit azóta megmûttettünk, egy lábujját amputálni kellett, természetesen ivartalanítva lett!

Tanja és kölykei
Ismét Mezõkövesdre hívtak bennünket. 2 kölyök (Bonnie és Clyde) az anyával itt lakott Tanjaval. A két kölyköt elhoztuk, az anyát saját költségünkön ivartalanítottuk. A gazdának elmondtuk, hogy egy kutyaólat kell készítenie, el kell takarítania a szemetet és a megfelelõ hosszúságú láncot kell beszereznie, hogy visszakaphassa az anyakutyát. Ez nem történt meg, így a mama kutyát sem vittük vissza.

Taráról és két kölykérõl lemondtak.
Tara-t és két kölykét Curtis-t és Chrystal-t egyszerûen elvitték egy állatbarát hölgyhöz és letették õket a kapuban, azzal hogy már nem kellenek...



 
   
 
© 2007 Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány