Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány - Néhány esemény a 2012-es évbõl
  kisnyil
Főoldal arrow FÁA akcióban arrow Néhány esemény a 2012-es évbõl
 
   
Fömenü
Főoldal
FÁA akcióban
Az alapítványról
Hogyan segíthetnék?
Ideiglenes befogadásról
Gazdit keres
Örökbeadott
Elérhetőségek
Keresés
Galéria
Videók
Elveszett, keressük
Betüméret
A+ | A- | Alap

Támogatónk:

 
  • Magyar
  • English

  Kérjük támogassa adója 1%-val alapítványunk munkáját!
  Adószámunk: 18590290-1-42

kampányvideó

köszönetnyilvánítás és tájékoztató a felajánlásról 
rendelkezõ nyilatkozat 

  Az alapítvány mindennapi munkájáról, az állatok mentéséről bővebben a facebook_logo -on: FÁA (Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány) oldalán találsz meg minden információt, napi frissítéssel.

Néhány esemény a 2012-es évbõl Nyomtatás Email Megoszt

Ludde a Szent István (állatorvosi) Egyetemen
Az Egyetem klinikájáról hívtak bennünket, hogy Ludde kezelését nem tudná fizetni a gazdája. A szeme véres volt, nem evett és nem ivott. Gondozásunkba vettük, kifizettük a kezelését. Megvizsgálták, kapott infúziót, volt vérteszt és ultrahang. Semmi komolyat nem találtak nála, de több napig csak feküdt és továbbra sem evett, majd pár nap múlva javult az állapota. Mára már gazdás.

Remy - Állatorvosi Egyetemrõl
Ismét az Egyetem kérte a segítségünket. Ezt a 8 hónapos fiú kutyust valaki kikötötte az egyetem parkjába egy fához cipõfûzõvel! Vizes, sáros volt és halálra volt rémülve. Gondozásunkba vettük és már gazdás.

Jenny és kölykei
Jenny-rõl és kölykeirõl egy család lemondott, nem kellenek már nekik, így elvitték egy állatbarát család kapujába...

Sarolta...
Besétált egy ház kertjébe, a képeken látni milyen állapotban. Mára már az ideiglenes befogadójánál szépen helyrejött lelkileg és testileg is!

Judith - összeközött lábbal tették ki.
Egy fagyizóból hívtak, hogy egy sánta puli bement az udvarra. Kimentünk lefotózni, a fagyizóban megengedték, hogy a hátsó udvarban legyen, amíg nem találunk neki helyet. Ekkor kiderült számunkra, hogy az elsõ és hátsó lábait is összekötözték damillal. Az elsõkön lévõt szétrágta, a hátsó lábai azonban még össze voltak kötve. A bal hátsóba annyira belevágott a damil, hogy nem tudott rálépni, az állatkórházban ellátták, szõrét lenyírtuk.

Zinka...
Egy telephelyrõl hívtak bennünket, hogy odaszegõdött egy kutyus, aki furcsán mozog. Kimentünk és láttuk, hogy a kutyának súlyos egyensúlyzavara van és a látásával is gond van valószínûleg. Mint kiderült Zinkának a fülébe egy nagy toklász fúródott, ami a dobhártyáját is megsértette, továbbá súlyos bõrbetegsége is van. A toklászt kimûtötték, a bõrét kezelik, mára már sokkal jobban van.

Bella - mi történt vele?
Egy mozdonyvezetõ telefonált nekünk, hogy a sínek mellett reggel látott egy kutyát körbe-körbe járkálni, mostanra pedig lefeküdt és nem mozdul. Kimentünk érte, mozdulatlanul feküdt, egyik szeme becsukva, fejét sem tudta tartani, összevissza vert a szíve. Vasárnap vidéken nehéz dolga van az embernek. Az egyik ügyeletes állatorvos az altatáson kívül mást nem tudott volna csinálni, a másik ügyeletes nem vette fel a telefont. Egy órán át telefonálgattunk. Vagy nem volt otthon az orvos vagy vasárnap nem akart ezzel foglalkozni. Végül az egri állatkórházban Suszták Bélát elértük, aki egy meeting miatt még a kórházban volt. Ellátta Bellát, akinek úgy néz ki nem friss a sérülése, csak a gennyesedés mostanra okozott idegrendszeri tüneteket. Az estét meleg helyen töltötte és túlélte az éjszakát, amit nem gondoltunk volna aznap. Bella napról napra javul az ideiglenes befogadójánál.

Bent - elütötték
Bentli-t elütötték és otthagyták. A zuhogó esõben egy egész napot volt kint az út szélén, míg végre szólt nekünk valaki. A lába eltört, megmûtötték.

Field - tiltott állatviadal áldozata?!
A kóborló Fieldet két fiatal vitte el Mezõszemerén egy lakatlan házba, ahová egy harci kutyát vittek utána, majd morgás és nyüszítés hallatszott ki. Pár órával késõbb Field megjelent megint az utcán. A fején a sérülés régebbi, de a mellsõ lábán és a farkán harapásnyomok voltak és sérve lett. Megtettük a feljelentést tiltott állatviadal szervezése és veszélyes eb tartásával kapcsolatos kötelezettség megszegése miatt. A Füzesabonyi Rendõrkapitányság feljelentés kiegészítést rendelt el, majd elutasították a feljelentést, mivel szerintük nem állapítható meg bûncselekmény elkövetése.

Philipe Bélapátfalván kóborolt szilveszter óta.
Minden kis csontja ki volt a soványsága miatt és tele volt tetûvel. Kapott bolhacseppet, oltást, chipet.



 
   
 
© 2007 Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány