Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány - Az alapítványról
  kisnyil
Főoldal arrow Az alapítványról
 
   
Fömenü
Főoldal
FÁA akcióban
Az alapítványról
Hogyan segíthetnék?
Ideiglenes befogadásról
Gazdit keres
Örökbeadott
Elérhetőségek
Keresés
Galéria
Videók
Elveszett, keressük
Betüméret
A+ | A- | Alap

Támogatónk:

 
  • Magyar
  • English

  Kérjük támogassa adója 1%-val alapítványunk munkáját!
  Adószámunk: 18590290-1-42

kampányvideó

köszönetnyilvánítás és tájékoztató a felajánlásról 
rendelkezõ nyilatkozat 

Az alapítványról Nyomtatás Email Megoszt

Füzesabonyi Állatvédõ Alapítvány

Adószám 18590290-1-42
Alapító Bíró Attila
Kuratóriumi elnök
Molnár Zsanett
 




Bemutatkozás


Munkánkat és az ezzel járó folyamatos mentéseket pár önkéntes végzi fizetett munkája mellett, természetesen teljesen ingyen, szabadidejének minden percét erre fordítva!

 


Alapítványunk menhelyet nem üzemeltet- ideiglenes befogadóknál helyezzük el a mentett, rászoruló, beteg sokszor megkínzott kutyákat és cicákat.


 

A 2006. évtõl mûködünk hivatalos alapítványi keretek között, ez idõ alatt összesen (2014 közepéig) 1.200 kutyának, cicának találtunk már felelõs gazdát!

Gondozásunkban folyamatosan 220 kutya és 110 cica vankülföldön és belföldön is keresünk örökbefogadó családokat és ideiglenes befogadásban segítõ otthonokat!

Rendszeresen mentünk lelkileg és fizikailag megkínzott kutyákat az utcáról, illetve gazdától is. 
Minden lehetséges alkalommal megpróbáljuk jogilag is felelõsségre vonni az állatkínzót, ha annak kiléte ismert és az elkövetett tett valamilyen módon bizonyítható is. Ezek a jegyzõnek tett bejelentések, vagy a rendõrségnél tett feljelentések sokszor a tanúskodni nem kívánó lakosság együttmûködésének hiányán buknak el - sajnálatos módon! Lelkileg is megpróbáljuk rehabilitálni a befogadott állatokat, ami nagyon sok esetben nagyobb erõfeszítés, mint a fizikai sebeket begyógyítani...

Bármikor nagyon szívesen adunk tanácsot kutyaneveléssel, kutyatartással vagy éppen macskatartással kapcsolatban!

Az ivartalanítás szükségességét minden esetben hangoztatjuk és folyamatosan ivartalanítjuk a kóbor cicákat, alapítványunk gondozásából pedig természetesen kizárólag ivartalanított állat kerül ki, legyen az kan vagy szuka kutya, nõstény vagy kandúr cica (ez alól kivétel ha egy örökbeadott állat még kölyök, ez esetben ivartalanítási kötelezettséggel kerül gazdához a még kölyök állatka, amit az örökbefogadási szerzõdésben rögzítünk és ellenõrzünk!

Alapítványunktól kizárólag örökbefogadási szerzõdéssel, ivartalanítva, oltva, parazitamentesítve, chippel ellátva kerülhet ki kutya és cica elõzetes beszélgetés, ismerkedés után. (cicáknál kivételt képez a chip)

Mivel a kutyák és cicák már családi környezetbõl, ideiglenes befogadóktól kerülnek a végleges örökbefogadó családjukhoz, így azok természetét megismerve, azokat szocializálva, sokkal nagyobb eséllyel találjuk meg számukra a megfelelõ otthont!

Kérlek segítsd munkánkat, segítsd a mindennapi életmentést!

Amivel te is hozzájárulhatsz az életmentéshez: - tárgyi vagy pénzbeli adomány, örökbefogadás, ideiglenes befogadás, vagy szállításban nyújtott segítség!

Az alapítvány folyamatosan keres IDEIGLENES BEFOGADÓKAT Budapesten, Németországban, Ausztriában, továbbá olyan állatbarátokat akik SZÁLLÍTÁSBAN segítenének! Ha Te ezek közül bármiben segítenél, kérjük írj a Ezt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezd a JavaScript használatát email címre.

 

Amivel segíteni tudod mentvényeink életét:

  • pici, beteg kölykök erősítéséhez STARTER és JUNIOR táp (Royal, Britt, Proplan)
  • idős, beteg mentvényeink számára PRÉMIUM felnőtt táp
  • vesebeteg kutyáink számára RENAL vesevédő táp / konzerv
  • KIS és KÖZEPES méretű nyakörvek és pórázak
  • cica konzervek (Félix, Kitekat, Animonda, Friskies, Whiskas)
  • beteg cicáink számára ALUTASAKOS cica konzervek, hiszen sajnos csak ezt tudják megenni
  • immunerősítők (Vetri Dmg, Immunovet)
  • ágynemű huzatok, törölközők, NEM töltött plédek
  • lap pelenkák, szemeteszsák, papirtörlő
  • műanyag vagy fém szállító box
  • Stronghold és Advocate cseppek
  • Kék Lukács kenőcs
  • Folyamatosan, szállításban segítő önkénteseket keresünk Heves megyében és Budapesten!

Amiket NEM tudunk fogadni és átvenni:
  • emberi ruhákat, töltött plédet, párnát
  • rossz minőségű száraz tápot (Morzsi, Bruno, Tesco, Spar, Coop, Scotty, Reno, Bellosan, stb...) - hasmenést és bélgyulladást okoznak a már eleve nagyon rossz állapotban mentett kutyák számára!

Tárolási lehetőségünk egyáltalán nincs, az adományokat a lakásban élő mentvényeink számára azonnal szétosztjuk. (Ez 220 kutyat es 110 cicát jelent.)

 

Folyamatosan mentünk elütött, megkínzott, beteg kutyákat és cicákat akiknek a mûtéti és orvosi költségei nagyon magasak! Alapítványunk semmilyen állami támogatást nem kap, tehát magánszemélyektõl érkezõ egyszeri adományokból és az adó 1 %-ából fizeti ki az állatok mindennapi ellátását, orvosi kezelését, sokszor életmentõ panzióztatását (megfelelõ számú ideiglenes befogadó hiányában).

Segítsd munkánkat - ezzel válj részesévé az életmentésnek!

Köszönjük!



 
   
 
© 2007 Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány