Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány - Megunt állatok 2008.július - 2009.január
  kisnyil
Főoldal arrow FÁA akcióban arrow Megunt állatok 2008.július - 2009.január
 
   
Fömenü
Főoldal
FÁA akcióban
Az alapítványról
Hogyan segíthetnék?
Ideiglenes befogadásról
Gazdit keres
Örökbeadott
Elérhetőségek
Keresés
Galéria
Videók
Elveszett, keressük
Betüméret
A+ | A- | Alap

Támogatónk:

 
  • Magyar
  • English

  Kérjük támogassa adója 1%-val alapítványunk munkáját!
  Adószámunk: 18590290-1-42

kampányvideó

köszönetnyilvánítás és tájékoztató a felajánlásról 
rendelkezõ nyilatkozat 

  Az alapítvány mindennapi munkájáról, az állatok mentéséről bővebben a facebook_logo -on: FÁA (Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány) oldalán találsz meg minden információt, napi frissítéssel.

Megunt állatok 2008.július - 2009.január Nyomtatás Email Megoszt
2009. január

Sajnos ismételten egy mozgalmas hónap, ami a mentésre váró sebesült kutyákat illeti.

Fodorkát és Bodorkát az Alapítvány egyik tagjának a kapuja elé rakták ki este, zuhogó esõben, egy bekötözött bevásárlókosárban.

Morzsa egy füzesabonyi család udvarán kért segítséget, de ott nem akarták megtartani. A kutya lelkileg eléggé megviselt volt és apróbb sebek is voltak rajta. Miután bevittem a házba, az akkor ideiglenesen nálam lévõ kiscica segítségével sikerült õt rehabilitálni; bár a durvább hangsúlyra és a hirtelen mozdulatokra még sokáig ijedten fog reagálni.
Lassie egy két tenyérnyi nagyságú sebbel a mellkasán került hozzánk, miután a füzesabonyi Plusz Áruház mögé vonszolta magát. Sebe nagyon szépen gyógyul és már az ekcémájára is kapott injekciót. Mára már cimborák a két cicámmal és szeret rohangálni a kutyáimmal, ha õk is kint vannak az udvaron vele.

2008. november
Lady a füzesabonyi Vasútállomáson kóborolt, amikor kiszemelt magának egy szerinte gazdajelöltet és felszállt utána a vonatra. A kalauz fél úton (Makláron) lerakatta õt a vonatról, Lady-t viszont ez nem gátolta meg célja elérése érdekében; mire a hölgy leszállt a vonatról, a kutya ott várta a célállomáson. Annyira megsajnálta, hogy elkezdett mindenfelé telefonálgatni, hátha tudna neki valaki segíteni a kutya elhelyezésében, de természetesen senki ne tudott vagy éppen nem akart. Ekkor hívtak minket. Több órás gondolkodás és telefonálgatás után egy ismerõs elvállalta ideiglenesen a kutyát, aki még most is keresi végleges gazdáját.

2008. szeptember - október

Ez az idõszak sajnos nagyon „forgalmas” volt Füzesabonyban.

Mini már több hete a központban kóborolt, amikor egy nap már nem tudtuk tovább nézni, ahogyan az út mellett összekuporodva alszik…

Böbit a füzesabonyi temetõben dobták ki az ott lévõ szemétdomb mellé egy dobozban.
Negrót vemhesen és sérüléssel a fején fogadtuk be, a füzesabonyi Vasútállomás elõtt kóborolt az esõben. Ivartalanítása után meglepõen hamar végleges gazdára talált.

Némót a füzesabonyi CBA Áruház parkolójában „felejtették”. Jelenleg egy kislány barátjaként éli boldog életét. Ezeknek a kutyáknak a nagy részét az Alapítvány másik aktív tagja, a húgom vállalta magához, amíg gazdára nem találtak (szerencsénkre és a kutyák szerencséjére is, nem egy idõben, egyszerre kellett róluk gondoskodnia).


2008. augusztus

Colombót a kerítésünkhöz kötötték fényes nappal és amikor rátaláltunk, egy hatalmas daganat éktelenkedett a feneke alatt.
Idõs kora ellenére mûteni kellett.

Benjire a füzesabonyi MOL Benzinkútnál találtak rá; a kutyán egyáltalán nem volt szõr, bõre pedig tele volt sebekkel, amelyek közül egyik-másik vérzett is. Rühösségét kikezeltettük és egy szeretõ gazdának örökbe is adtuk. A gazdi terve az, hogy terápiás kutyaként használja majd Benjit.

2008. július

Picur vemhesen szegõdött a Füzesabonyi Városüzemeltetés udvarára. Mi ivartalanítottuk, beoltattuk veszettség ellen és folyamatosan elláttuk kutyatáppal. Mindezek fejében szállást biztosítottak neki a Városüzemeltetés udvarán, amíg gazdát nem találunk neki.

Ropit és két testvérét is Füzesabonyban dobták ki. A már kb. 4 hónapos kutyák egymást el nem hagyva csatangoltak, és húzták meg magukat többek között a Vasútállomás peronján egy pad alatt. Az önkormányzattól kértek meg bennünket, hogy helyezzük el õket.


Kapcsolódó cikk: Megunt állatok 2007.szeptember - 2008.július
 
   
 
© 2007 Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány