Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány - Megunt állatok 2009 - kutyák
  kisnyil
Főoldal arrow FÁA akcióban arrow Megunt állatok 2009 - kutyák
 
   
Fömenü
Főoldal
FÁA akcióban
Az alapítványról
Hogyan segíthetnék?
Ideiglenes befogadásról
Gazdit keres
Örökbeadott
Elérhetőségek
Keresés
Galéria
Videók
Elveszett, keressük
Betüméret
A+ | A- | Alap

Támogatónk:

 
  • Magyar
  • English

  Kérjük támogassa adója 1%-val alapítványunk munkáját!
  Adószámunk: 18590290-1-42

kampányvideó

köszönetnyilvánítás és tájékoztató a felajánlásról 
rendelkezõ nyilatkozat 

  Az alapítvány mindennapi munkájáról, az állatok mentéséről bővebben a facebook_logo -on: FÁA (Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány) oldalán találsz meg minden információt, napi frissítéssel.

Megunt állatok 2009 - kutyák Nyomtatás Email Megoszt

Lassie-t a füzesabonyi Spar bevásárlóközpont parkolójában találtuk egy hosszú és mély vágással az egyik elsõ lába alatt. Nagy felületen a húsa is ki volt a kutyának, de mivel ezen a helyen varrni nem lehetett, mindennapi ápolásra szorult.
Mirza és Huncutka egy gyártelepre szegõdött és oda lefialt kutyának a kölykei, akiket Kazincbarcikáról mentettünk, és akik sokáig Bélapátfalván éltek ideiglenes befogadó helyen, míg végül Németországban találtak gazdára. Velük nõtt fel Szumo is, akit Bélapátfalván dobtak be egy ház udvarára még kölyökként, és aki végül szintén Németországba került gazdához. A Kazincbarcikai Erõmû területérõl sikerült továbbá kimenteni még egy szuka kutyát, Borkát, aki Mirza és Huncutka anyjának elõzõ fialásából maradt ott. Félénksége miatt sajnos testvére megközelíthetetlennek bizonyult, így rajta nem tudtunk segíteni.
Füzesbonyban, háznál született alom gazdához juttatásában kellett ismét segíteni; tettük mindezt az anyakutyáról történõ lemondó nyilatkozat aláíratásával. A gazda nem vállalta az ivartalanítását, így mi kerestünk neki megfelelõ helyet. Tapi azóta már Norvégiában él boldogan.
Jennát Füzesabony külterületén egy fához kötözve találták. Arra lettek figyelmesek, hogy a kutya vonyít kínjában, mert már majdnem felakasztotta magát a felcsavarodott lánccal.
Nikit és Rudolfot szintén felelõtlen füzesabonyiak eresztettek szélnek, a városközpontban találtunk rájuk. Nikinek egy szárítókötél volt a nyakára hurkolva, azt húzta maga után, Rudi pedig már hetek óta egy ABC elõtt koldult élelemért, riadtan és bizalmatlanul.
Moby története nagyon szomorú, õt Mezõtárkányból hoztuk el egy háztól, mert már a gazda maga sem tudott mit enni. Mobyt egyébként õ is mentette egykor, romáktól, akik úgy bántalmazták, hogy a hátsó lábára sokáig nem is tudott felállni. Szerencsére a sok megpróbáltatás után, sok-sok év szenvedést követõen, már nagyon boldogan él egy angol hölgynél, akit Magyarországra köt a munkája. Már nagyon megérdemelte…
Mona szomorúan, magába fordulva rótta Füzesabonyt már vagy 5 napja, amikor egyszer kifeküdt egy forgalmas út közepére…Szerencsére mi vettük észre, és onnantól kezdve nem volt kérdés, hogy mi történik vele. Ha nagy nehézségek árán is, de sikerült õt ideiglenesen elhelyezni egy külföldi szervezet segítségével.
Szmörét Szentistvánon hagyta a „gazdája”, mondván a szomszédnak, hogy altattassa el. A szomszéd nem ezt tette, így megmentette ennek a kis öregúrnak az életét, esélyt adva neki, hogy még egy jó pár évig boldogságban éljen. Jelenleg egy cica a legjobb barátja, de gyerekekkel is körül van véve, akik imádják õt, mert „olyan jól viselkedik”. :)
  Eddie-t romáktól hoztuk el, amikor a saját kutyájuk ivartalanítása ügyében jártunk náluk. A kutya lába törött volt, komoly csontmûtétre volt szüksége, amit szintén egy külföldi szervezet vállalt magára.
Emma és Mamaluga is romák áldozata volt. Emmát 5 éven keresztül ól nélkül a szemét közé kikötve egy 1 méteres láncon tartották és mindemellett a szerencsétlen állat minden lehetséges alkalommal lefialt. Tette mindezt a szemét között, bolhásan, tele féreggel, csontsoványan. Mamaluga miatt a roma család egyik tagja hívott, segítséget kérve az elhelyezéséhez, de mire eljutottunk arra a pontra, hogy elvisszük a kutyát, a család férfi tagja nem akarta adni. Küzdelem és veszekedés árán ugyan, de Mamalugát kihoztuk, azóta a korábbihoz egyáltalán nem hasonlítható élete van Norvégiában. Remélem, hogy idõvel még az emlékeibõl is kitörlõdik az a pár év.
Szilva Mezõtárkány egyik útja mellett feküdt tehetetlenül, annyira megsérült az egyik elsõ lába. Tökéletesen sajnos nem sikerült helyreállítani a járását, de már biztonságban és boldogan él.
Sajnos számos kölyöktõl szabadulnak meg évente úgy az emberek, hogy egyszerûen kidobják õket a város szélén, a határban vagy éppen a város közepén. Ilyen, embereknek nem nevezhetõ lények áldozat lett Toto is, akit egy temetõben felejtettek, egy dobozban, Lili és Lala, akit a város központjában a vonat állomás aluljárója elõtt hagytak szintén egy dobozban, Borzos, Bodza és Bambi, akit Mezõtárkány és Egerfarmos között „helyeztek ki”, továbbá Mezõkövesd külterületén a Szomolyai út mellett kidobott kölyökkutyák is.
Mikor jutunk el arra az értelmi és érzelmi szintre ebben az országban, hogy ne ezt a megoldást válasszuk???

 

IVARTALANÍTS VAGY NE TARTS KUTYÁT!
Nem kötelezõ, de ha már vállaltál egyet, akkor ezt annak a tudatában tedd, hogy egy kutya fenntartása költséggel és nem utolsó sorban felelõsséggel jár!

 
 
   
 
© 2007 Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány