Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány - Megunt állatok 2009 - cicák
  kisnyil
Főoldal arrow FÁA akcióban arrow Megunt állatok 2009 - cicák
 
   
Fömenü
Főoldal
FÁA akcióban
Az alapítványról
Hogyan segíthetnék?
Ideiglenes befogadásról
Gazdit keres
Örökbeadott
Elérhetőségek
Keresés
Galéria
Videók
Elveszett, keressük
Betüméret
A+ | A- | Alap

Támogatónk:

 
  • Magyar
  • English

  Kérjük támogassa adója 1%-val alapítványunk munkáját!
  Adószámunk: 18590290-1-42

kampányvideó

köszönetnyilvánítás és tájékoztató a felajánlásról 
rendelkezõ nyilatkozat 

  Az alapítvány mindennapi munkájáról, az állatok mentéséről bővebben a facebook_logo -on: FÁA (Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány) oldalán találsz meg minden információt, napi frissítéssel.

Megunt állatok 2009 - cicák Nyomtatás Email Megoszt
A kidobott és kóbor kutyák mellett fõleg a gazdátlan cicák mentése szükséges. Sajnos õk sokkal gyakrabban képesek szaporodni, mint a kutyák, ráadásul a macskákat nem lehet kerítésen belül tartani, hogy megakadályozzuk a másik nem közeledését. Egy módja van csak a kóbor cicák számának csökkentésének: az IVARTALANÍTÁS.

A már fél éves korban elvégezhetõ mûtét nagyban csökkentheti számos betegség kialakulásának arányát, meghosszabbítva ezzel cicájának életét. Ne várja meg az elsõ almot, mert azzal csak rontja a nagy számú, gazdára váró, mentett cicák helyzetét.

A macskák ivartalanításáról bõvebben a következõ oldalakon olvashat:

Elköltözés miatt nagyon sok cica kerül az utcára, mert az emberek még arra sem tartják õket méltónak, hogy megkíséreljék az elhelyezésüket vagy segítséget kérjenek az elhelyezésükben.

Így maradt gazda nélkül két cica Füzesabonyban a Turul úton és másik kettõ a Mátyás Király úton. Õk azonban voltak olyan szerencsések, hogy a szomszédok pártfogásukba vették õket és segítséget kértek az elhelyezésükben.
A Parádfürdõi Kórháznál rendszeresen dobálnak ki cicákat az emberek, miután a szaporulatokkal vagy a megunt állattal már nem tudnak mit kezdeni. Ilyen sorsra jutott Eszti is a három, szinte már felnõtt kölykével, és az a két felnõtt nõstény cica is, akiket ivartalanítva visszahelyeztünk a Kórházhoz, elegendõ ideiglenes befogadó hiányában. Eszti két kölyke közül sajnos egy elpusztult, kettõ pedig szeretõ gazdára talált.
Triko cicát törött lábbal és egy fémdarabbal a szájpadlására beszorulva találták Füzesabonyban. Meggyógyult, és azóta már Németországban él boldogan egy kutya társaságában.
Manót, Pumót és anyjukat Mezõtárkányról mentettük egy magát már ellátni nem tudó hölgytõl, akinek az idõs és beteg kutyája szintén a mi segítségünkkel került megfelelõ kezekbe és akinek még angolul is meg kellett tanulnia azóta. :)
Tulipán, Jácint, Rózsa és Gesztenye a füzesabonyi temetõ ravatalozójához lett kitéve, mint felesleges szaporulat. Az ott kaszáló munkások majdnem belevágtak az 5 hetes csepségekbe, amikor a füvet kaszálták…Õk azóta Franciaországban élnek.

 
 
   
 
© 2007 Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány